Apotheek Oostpark is een Verkooppunt RainPharma vanaf 2023

RainPharma is made in Belgium. Ze maken eerlijke, no-nonsense producten voor een stralende huid, een gezond gewicht en een sterk lichaam.  De lancering van RainPharma met de Aromatherapy essentials lijn & Shakes vond plaats in onze apotheek Oostpark te Roeselare in 2023! 

Ze hebben voedingssupplementen, RainPharma shakes, een huidverzorgingslijn voor het gelaat en een uitgebreide lijn natuurlijke verwenproducten voor het lichaam.  Om te starten met het RainPharma Dieet heb je een RainPharma Balance Box nodig. Deze box bevat alle supplementen en shakes die je nodig hebt ter ondersteuning van het dieet: Intakegesprek van 1.5 uur. 

Zowel de ontwikkeling als de productie gebeurt in België door een multidisciplinair team van topexperten. Hocus pocus-ingrediënten en overdreven claims zijn niets voor hen. 

Ze zijn trots op onze afkomst en werken zoveel mogelijk lokaal. Omdat België een klein land is, zijn ze ook op onze buren aangewezen. De flacons en broccoli komen uit Duitsland, de tubes zijn van Nederlandse makelij, de winkeltasjes zijn Italiaans en verschillende van de essentiële oliën en de klei halen ze in Frankrijk.

  

a b c d e f, rainpharma in 6 stappen samen met Oostpark & RainPharma!

Stap A reinigen

Je kan kiezen tussen de Amazing Oil Cleanser of de Advanced Precleanser:

 • De Amazing Oil Cleanser is het standaardproduct.
 • De Advanced Precleanser voor wie een hele vette huid heeft of net een heel droge, of veel make-up draagt. Deze bevat meer kostbare en zwaardere oliën en kent een ander productieproces.

Hoe gebruiken? Je moet het product met droge handen insmeren op een droog gelaat en eventjes inmasseren. De olie van het product mengt zich dan met de olie op de huid (make-up). Vervolgens de handen beetje nat maken, verder kort masseren en de reiniger verandert in een witte reinigingsmelk. Tenslotte spoel je alles weg met water (de emulgator wordt door het water geactiveerd en daardoor lost de olie helemaal op, zowel de olie van het product als de vervuiling op de huid).

Snel? Hier komt het op neer: aanbrengen, inmasseren met water en spoelen.

Stap B reinigen

De tweede stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een gezichtsscrub. Met de letter B, dus.

Scrubben doen we om overtollige dode huidcellen te verwijderen. Daardoor lijkt de huid minder dof en krijgen zwarte puntjes, puistjes en onzuiverheden minder kans.

De Brightening Face Scrub is een zeer milde scrub. Het voelt niet schurend en toch verwijder je evengoed de overtollige dode huidcellen. Net zo goed als met een ruwe scrub. Maar zonder de nadelen ervan op langere termijn. Wij gebruiken bolletjes uit jojobaolie. Ze halen de overtollige dode huidcellen weg, maar zijn zachter dan de huid, waardoor deze niet geïrriteerd kan raken. We adviseren deze scrub 1 tot 2 maal per week te gebruiken, maar hij is zo lief voor de complexe natuur van de huid dat je hem ook dagelijks mag gebruiken.Je kan deze gezichtsscrub gewoon snel onder de douche aanbrengen op een reeds vochtig gelaat.

Naast de Brightening Face Scrub heb je ook de Balming Face Polish. Ze vervangen elkaar, maar vullen elkaar ook aan. De Brightening Face Scrub gebruik je 1 tot 2 maal per week (zo nodig dagelijks) en de Balming Face Polish gebruik je slechts 2x tot 4x per maand, voor het ‘grote onderhoud’.

De Balming Face Polish breng je aan op een droge huid. Maak cirkelvormige bewegingen tot je de scrubdeeltjes bijna niet meer voelt, neem je tijd. Voeg vervolgens een beetje water toe en masseer verder. Spoel tenslotte overvloedig af met water. Een hele gevoelige huid? Zet dan geen druk tijdens het ‘inmasseren’ van het product. De huid voelt niet enkel streelzacht na deze speciale ‘polish’, maar voelt ook enorm gevoed en in balans. Vandaar ‘Balming’ Face Polish. Een aanrader.

De sleutelingrediënten:

 • Brightening Face Scrub (100ml)
  €31,95
  Jojobabolletjes, amandelolie, druivenpitolie, korenbloem. Watervrij (‘aqua’).
  100% van natuurlijke en plantaardige oorsprong!
 • Balming Face Polish (50ml)

   €39,95
  Wortelolie, abrikozenolie, amandelolie, avocado-olie, druivenpitolie, jojoba-olie, arganolie, gember. Watervrij (‘aqua’).

De ingrediënten zijn 100% van natuurlijke en plantaardige oorsprong. Ze zijn vrij van bewaarmiddelen en water!

✓ Geschikt voor veganisten

✓ Hypoallergeen

✓ Lokaal geproduceerd (= weinig transport en goede werkomstandigheden en controles)

= een super product

Beide producten zijn bovendien super zacht voor elk huidtype. Ze zijn lief voor het milieu en ze zijn ook erg doeltreffend. Wij durven te zeggen dat dit de beste scrubs zijn die je kan kopen. Daag ons maar uit. Ze verstoren op geen enkele manier de natuur, noch de complexe natuur van je huid, noch die van onze planeet.

stap C gelaatsmasker

De derde stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een gelaatsmasker. Met de letter C, dus. Het is aanbevolen om minstens 1x per week – gedurende minstens 10 minuten – een gelaatsmasker aan te brengen.  Zuiveren, beschermen, verzachten zijn de 3 sleutelwoorden.

Dankzij de combinatie van plantaardige oliën en klei, voelt dit masker niet trekkerig aan. Dat is een goede zaak voor de droge huid, maar ook voor de vette huid. De vette huid heeft actieve talgklieren. Als je teveel olie aan de huid onttrekt op een agressieve manier, zal de huid enkele uren mat aanvoelen maar als snel vetter worden. Door oliën aan te brengen op een vette huid bereik je op langere termijn veel betere resultaten.

Op een beschadigde huid of hyperactieve huid kan klei soms wat tintelend aanvoelen (in dat geval voordien zeker niet scrubben). Dat is geen probleem. Je kan dit licht tintelende gevoel wel wegnemen door een beetje Amazing Oil Cleanser onder het masker te mengen alvorens het aan te brengen.

Met dit masker hou je je poriën schoon en zorg je voor een egale huidtint en een frisse aanblik.

Snel? Je kan een dikkere laag aanbrengen en het masker een half uur – of zolang je wil – laten opliggen. Je kan ook een hele dunne laag aanbrengen en het masker al na 5 minuutjes onder de douche afspoelen. Dan kan je meteen het masker goed afspoelen met behulp van de Dedicated Face Wash.

De sleutelingrediënten:

 • Comforting Clay Mask (50ml)
  €33,95
  Klei, amandelolie, druivenpitolie, karitéboter, korenbloem, aloë vera, kamille.

stap D reinigen op waterbasis

De vierde stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een gelaatsreiniger. Met de letter D, dus. Dedicated Face Wash is een lichtschuimende plantaardige gezichtsreiniger.

Samen met Advanced Precleanser of Amazing Oil Cleanser bekom je de dubbele reinigingsmethode die wij adviseren. De reinigers met letter A verwijderen de op olie gebaseerde vuiltjes, de reiniger met letter D pakt de wateroplosbare deeltjes aan.

Hoe ziet een gelaatsreiniger van RainPharma er dan uit? Aqua zal je niet vooraan in de lijst zien (enkel een mini % omdat 1 ingrediënt watergedragen is). Al het water is vervangen door bloemenwater, namelijk het verfrissende en verkwikkende citroenverbena.

Parfum, bewaarmiddelen en kleurstoffen kom je niet tegen. En het lichte volle dikke (en zeer aangename zachte) schuim is afkomstig van een verzeping van kokosnoot en olijfolie. Bij ons geen keukenzout om in te dikken, maar xanthaan gom, wat een bacteriële fermentatie is van suiker en melasse.

Deze reiniger reinigt even goed als andere reinigers, maar wel met respect voor de complexe natuur van je huid. Door een tijdje het gebruik van synthetische reinigers te staken en over te schakelen op deze natuurlijke variant, komt de huid echt weer in balans. De vette huid wordt rustiger en de droge huid minder droog. De gevoelige huid is helemaal gelukkig. Bovendien is ook de planeet blij want deze reiniger is volledig bio-afbreekbaar.

De vraag die wij ons altijd stellen: Waarom zou je in godsnaam een synthetische gezichtsreiniger gebruiken als je je gelaat ook kan reinigen met natuurlijke bio-afbreekbare ingrediënten die véél beter zijn voor je gezondheid. Echt … waarom?

Extra tip voor een zeer fijne huidtextuur: breng deze reiniger aan met Liu’s Magic Sponge van RainPharma. Een volledig natuurlijke spons uit konjac en houtskool.

Snel? De dubbele reinigingsmethode kan snel gaan. Breng met droge handen Advanced Precleanser of Amazing Oil Cleanser aan op een droog gelaat vlak voor je de douche in stapt. Spoel vervolgens af onder de douche en breng de Dedicated Face Wash aan op een nat gelaat. Net alsof je een douchegel zou aanbrengen.

De sleutelingrediënten:

 • Dedicated Face Wash (200ml) €36,95
  Citroenverbena, schuim uit kokosnoot en olijven, goudsbloem

Deze gelaatsreiniger is heel lief voor je huid en voor de planeet. Ze bevat zeker géén ‘sodium laurteth sulfate’, of andere irriterende schuimmakers of nutteloze chemicaliën.

Stap E verstuiven met rozenwater

De vijfde stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een toner. Met de letter E, dus.

“Een toner gebruik je om de poriën te sluiten,” hoor je wel eens zeggen in de parfumerie. Dat is natuurlijk nonsens. Ten eerste zijn poriën geen spieren die zich kunnen openen en sluiten. En als het al kon, dan zou het niet verstandig zijn. Je huid is immers ook een ademhalings- en zuiveringsorgaan. Een porie in de huid is het buisje dat bij een talgklier of zweetklier hoort. De talgklieren scheiden talg uit, een vettige substantie. Talg is nodig om de huid soepel en vochtig te houden. Bij acne kan de talg niet snel genoeg uit de poriën stromen waardoor puistjes ontstaan. Je poriën (in casu: je huid) schoon houden is dus een slim idee. Je poriën blokkeren zou erg onverstandig zijn.

Het verfrissende effect in klassieke toners is vaak afkomstig van alcohol. Dat geeft het gevoel alsof de poriën krimpen. Tijdelijk. Je begrijpt dat dit frisse effect niet goed is. Alcohol droogt de huid uit en kan irriteren bij veelvuldig gebruik.

Een toner bij RainPharma zit anders in elkaar. Het is een soort water-zonder-water dat je op het gelaat sprayt telkens het met kraantjeswater in contact is gekomen. Water kan hard zijn voor de huid. Overtollige druppels dep je af en vervolgens is de huid klaar om de dag- of nachtverzorging aan te brengen. Ook tussendoor sprayen om je gelaat te verfrissen, kan. Andere toepassingen: als after-shave of om make-up te fixeren.

Deze toner bestaat uit echt rozenwater uit vers geplukte rozenblaadjes en is aangevuld met plantaardige glycerine, gefermenteerde maïs en komkommerwater. Het is een belangrijke stap voor een schone en gebalanceerde huid.

Snel? Na de reiniging even overvloedig over het gelaat sprayen en zo nodig af deppen voor je je gelaatscrème aanbrengt.

De sleutelingrediënten:

 • Elementary Toning Mist (200ml)
  €37,95
  Rozenwater, komkommerwater, gefermenteerde maïs, smeerwortel.

Stap F dag(nacht)crème/oogcrème

De zesde (en laatste) stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een oogcrème, serum, dag- en nachtcrème in één. Faithful Face Guard. Met de letter F, dus.

Een pracht van een product. Een 4-in-1 formule is tegelijk revolutionair en eenvoudig om te gebruiken. Dankzij de unieke mix van ingrediënten kalmeert dit product de gevoelige huid, herstelt het de droge huid, balanceert het de vette huid én is het erg geliefd door de oudere huid. Met andere woorden: geschikt voor élk huidtype.

Dit product bevat een hoge concentratie van een extract uit een rode alg. Doordat deze alg wordt gekweekt in de woestijn (jawel) moet deze overleven is zo’n extreme omstandigheden dat een speciale stof wordt geproduceerd die erg krachtig is. Deze stof zorgt in Faithful Face Guard voor een natuurlijk schild. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Bescherming tegen vrije radicalen van buitenaf
 • Slechte bacteriën kunnen niet aan de huid hechten

En er zijn ook andere opmerkelijke voordelen:

 • Instant voelt de huid minstens 20% minder ruw aan
 • Er is een tijdelijk opspannend effect (glamour effect)
 • Roodheid vermindert

Een natuurlijk schild laat de huid ademen. Dat is anders bij minerale oliën of (organische) siliconen waarbij de huid afgesloten wordt. Op korte termijn voelen siliconen en minerale oliën goed aan (zalig zelfs). Op lange termijn wordt de natuurlijke functie van je huid verstoort door het verstikkend laagje (en raakt je huid er als het ware aan ‘verslaafd’ zodat je niet meer zonder kunt – het ‘lippenbalsem-effect’: hoe meer je er van smeert, hoe droger je lippen als je het niet gebruikt).

Plantaardige oliën

Tamanu olie heeft herstellende eigenschappen en is zeer geschikt voor een vette huid met puistjes. Rozenbottelolie maakt de huid ‘jonger’ en is zeer geschikt voor een oudere huid of niet egale huid. Duindoornolie is heilzaam voor alle huidtypes. Calendula (goudsbloemolie) is extreem verzachtend.

Andere natuurlijke ingrediënten

Groene thee ondersteunt de huid na oa. blootstelling aan de zon. Smeerwortel (allantoin) werkt licht exfoliërend, maar vooral heel kalmerend. Muizedoorn is heilzaam bij couperose en ontzwelt vochtophopingen (bijvoorbeeld onder de ogen). Kamille en Aloë Vera houden de huid rustig.

Tot slot

Dit product voelt zeer zacht aan en kleeft niet. Elk huidtype zal er dol op zijn. Faithful Face Guard is bovendien watervrij. Al het water is vervangen door oranjebloesemwater (Neroli). Dit zeer kostbare hydrolaat staat bekend om haar verfrissende, verzachtende en kalmerende eigenschappen. Ook omwille van haar fantastische en intrigerende van nature voorkomende geur. Dit ruik je meteen als je de tube opendraait.

Droge plekjes?

Als je overstapt van synthetische cosmetica (met oa. siliconen en minerale oliën), dan moet je huid eerst afkicken hiervan en zichzelf opnieuw als het ware activeren. Dat kan tot 30 dagen duren. Tot die tijd kan het zijn dat mensen met een droge huid af en toe tijdens de dag een beetje moeten ‘bijsmeren’. Op lange termijn is de huid weer meer in staat om voor ‘zichzelf te zorgen’ en melden gebruikers dat hun chronisch droge huid eindelijk is verbeterd. Het spreekt voor zich dat men nooit optimale resultaten kan bereiken als men ook niet afstapt van bijv. sulfaten in reinigers of andere irriterende en onnodige (goedkope) ingrediënten in klassieke cosmetica.

Snel? Je hoeft je serum en dag- en/of nachtcrème niet meer apart aan te brengen. Evenmin een aparte oogcrème. Een klein beetje product volstaat.

De sleutelingrediënten:

 • Faithful Face Guard (50ml)
  €74,95
  Rode alg, Tamanu, Rozebottel, Duindoorn, Calendula, Groene thee, Oranjebloesemhydrolaat (Neroli), Muizendoorn, Smeerwortel, Kamille, Aloë Vera.

De kritische hedendaagse consument is op zoek naar een natuurlijk product dat ook heel doeltreffend is. Here it is. Hoogstaande ingrediënten voor goede resultaten, makkelijk in gebruik dankzij de 4-in1 formule en hélemaal van natuurlijke en plantaardige oorsprong.

Tot slot

Ochtend en niet veel tijd? Heel simpel, je reinigt je huid met Amazing Oil Cleanser en gaat dadelijk over naar de dagcrème,Faithfull Face Guard.

Een stralende glimlach en je dag kan beginnen.