Calagel Gel Calamine Kalmerend 50ml

Niet beschikbaar

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat

Levering aan huis

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Calamine is een zinkcarbonaat dat de pijn verzacht en roodheden en irritaties vermindert. Het is geassocieerd aan zinkoxide dat de eigenschappen van calamine nog versterkt. De deeltjes van calamine en zinkoxide zijn zeer fijn, waardoor een optimaal contact met de huid ontstaat. Calagel verzacht roodheden van de huid, kalmeert irritatie, verhindert het afscheiden van vocht. Calagel vlekt niet, maakt niet vet, is afwasbaar met water.

Gebruik

Calagel heeft een snelle werking op roodheden, jeuk en oppervlakkige brandwonden bij 2 tot 3 toepassingen per dag. Goed uitstrijken over de volledige te behandelen oppervlakte en laten drogen.

Samenstelling

Calamine 8,000 g; Zinkoxide 8,000 g. Excipiens : Benzalkoniumchloride, natrium hydroxyethylcellulose, glycerol, gezuiverd water. Voor 100ml gel voor lokaal gebruik.

Indicatie

Jeuk en irritatie.Oppervlakkige brandwonden (ten gevolge van huishoudelijke taken : kookplaat, strijkijzer, kokend water...) en zonnebrand.

Contra indicatie

Allergie voor quaternaire ammoniums

Gegevens
CNK1446756
FabrikantenLaboratoires Bailleul Belgique
MerkenBiorga
Breedte47 mm
Lengte135 mm
Diepte33 mm