Kerramax Care 5x5cm 10

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat

Levering aan huis

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

De KERRAMAX Care™ superabsorberende verbanden van 3M + KCI bieden een geavanceerde manier om wondvocht te absorberen uit de wond. KERRAMAX Care is verkrijgbaar in een range met of zonder border, als ook in een multisite variant voor lastiger locaties zoals bijvoorbeeld borst, schouder, elleboog en lies. De KERRAMAX verbanden zonder border, inclusief de Multisite, kunnen aan beide zijden worden gebruikt.

KERRAMAX Care heeft een unieke laag om het exsudaat te verspreiden, waardoor het vocht gelijkmatig wordt opgenomen en hierdoor potentieel schadelijk exsudaat wordt geabsorbeerd en ingesloten in het verband, zodat het niet gaat lekken. Door het hoge absorberend vermogen hoeven er minder verbandwisselingen plaats te vinden met als gevolg minder verstoring van de wond en meer comfort voor de patiënt. Doordat het verband droog aanvoelt, wordt maceratie voorkomen, alsmede problemen met de omliggende huid.

KERRAMAX Care™ kan worden toegepast als primair of secundair verband. Bij zeer natte wonden kunnen meerdere verbanden op elkaar worden gebruikt. Ook kunnen de verbanden worden gevouwen.

Het is geschikt voor toepassing onder alle vormen van compressie, waarbij KERRAMAX Care™ haar integriteit behoud, zelfs wanneer het volledig is verzadigd met exsudaat.

Het is ook zeer effectief in het reduceren van proteinases (MMPs) en het vasthouden van bacteriën zoals MRSA en Pseudomonas aeruginosa.

Gebruik

Controleer het verband regelmatig en breng een nieuw verband aan als de klinische toestand van de wond daarom vraagt of als het verband verzadigd is. Indien er een verslechtering in de toestand van de wond optreedt, het kompres niet meer gebruiken en de behandelende arts raadplegen. KERRAMAX Care kan meerdere dagen achter elkaar gebruikt worden. Dit is echter afhankelijk van de toestand van de wond en de omliggende huid.

Indicatie

De indicaties voor KERRAMAX Care zijn voor een diversiteit aan wonden ter bevordering van de wondgenezing:

  • Lymfe oedeem
  • Been ulcera
  • Decubitus wonden
  • Diabetische voet ulcera
  • Brandwonden
  • Drainplaatsen
  • Chirurgische wonden
Gegevens
CNK4199873
FabrikantenGD Medical
MerkenGD Medical