SELENIUM+ZINC COMP 90

Referentie:1173434

Beschikbaarheid:In voorraad

€ 21,95

Als u andere medische hulpmiddelen nodig hebt, kunt u deze telefonisch of per mail aanvragen

Toepassing/toediening/indicatie

Selenium+Zinc is een basiscomplex van primaire antioxidanten, bevattende de vitamines A, B6, C en E en de spoorelementen zink en selenium. Deze zijn de sleutelelementen in de strijd tegen vrije radicalen die ons afweersysteem onophoudelijk aanvallen. Wanneer de vrije radicalen de lichaamseigen antioxidante weerstand overtreffen wordt dit gekenmerkt als oxidatieve stress.

De synergetische combinatie in Selenium+Zind is in de meest gunstige verhouding aanwezig en bezit een goede biologische beschikbaarheid.

Pharma Nord ontwikkelde een hoogstaand kwalitatief organisch gistpreparaat, gestandardiseerd op 70% selenomethionine dat als seleniumbron gebruikt wordt in Selenium+Zinc. Deze organische vorm wordt het best opgenomen.

Internationaal wordt een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aangehouden van 50 tot 200 microgram selenium per dag. De Hoge Gezondheidsraad in België heeft een aanbeveling gedaan van 70 microgram per dag. De gemiddelde voeding in Noord Europa, maar ook in Nederland en België, bevat ongeveer 45 microgram.

Samenstelling/Inhoud

Selenium+Zinc bevat per tablet:

Selenium 100 µg (142% ADH); vitamine A 800 µg (100% ADH); vitamine E 15 mg (150% ADH); Vitamine C 90 mg (150% ADH); Vitamine B6 1,6 mg (80% ADH); zink 15 mg (100% ADH).

Zinkgluconaat, Ascorbinezuur (vitamine C), Seleniumgist (gestandardiseerd), D-alfa-tocoferolacetaat (vitamine E), Retinol Palmitaat (vitamine A), Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6)

Eigenschappen

Selenium is een onmisbaar spoorelement dat een fundamentele rol speelt in verschillende metabole funkties. Selenium is aanwezig in eigeel, schaal- en schelpdieren, slachtafval en in mindere mate in volkorenbrood, ongeraffineerde graanprodukten, vis, gevogelte en vlees.

Wetenschappelijk onderzoek sinds de jaren tachtig heeft aangetoond tot op welk punt de spoorelementen zoals selenium en zink nodig zijn voor de goede werking van de lichaamscellen. Momenteel staat selenium nog steeds in het middelpunt van het wetenschappelijk onderwek.

Pharma Nord ontwikkelde en produceert als eerste een gestandaardiseerd organisch selenium preparaat: SELENIUM+ZINC, met een maximale biologische opname:

Zo werd de doeltreffendheid van SELENIUM+ZINC in het weerstaan aan oxidatieve stress bewezen in een placebo­gecontroleerde dubbelblindstudie met goed getrainde personen tijdens een trektocht in de Himalaya.

Uit de recente resultaten van de grootste Europese nutritionele interventiestudie tot nu toe (SU.VI.MAX) blijkt dat een dagelijkse aanwending van een combinatie van antioxidanten bij gezonde mannen een daling veroorzaakt met 31 % van het risico op kanker en een daling met 37% van de mortaliteit. Deze studie bevestigt de eerder gevonden resultaten van de LINXlAN-studie, de NPC-studie en de studie van BONELLI (zie referenties).

Posologie/dosering

1 tablet per dag, bij voorkeur tijdens/na een maaltijd in te nemen.

Zwangeren: de aanbevolen hoeveelheid vitamine A niet overschrijden.

Opmerkingen

Bevat noch suiker noch gluten. Geschikt voor vegetariërs.