Phyto-Diur, een supplement als vochtafdrijver

Phyto-Diur is een voedingssupplement dat gebruikt wordt als aanvulling bij afslankingsdiëten en dient als vochtafdrijver. Het heeft als doel cellulitis tegen te gaan rond de heupen, het bekken en de dijen. Het kan ook helpen bij gewichtstoename op het einde van de menstruatiecyclus, vochtretentie en opzwelling van ledematen en gezicht, bijvoorbeeld bij wallen onder de ogen.

Phyto-Diur tegen wallen

Wallen onder de ogen kunnen het gezicht een vermoeide uitstraling geven. Om wallen te vermijden is een goede verzorging van de huid noodzakelijk. Daarom is het van belang om make-up goed te verwijderen voor je gaat slapen. Ontspanning en slaap werken bevorderend. Wanneer we spreken over wallen kan het zowel gaan om donkere kringen als om zakjes onder de ogen. De donkere verkleuring onder de ogen kan veroorzaakt worden doordat bloedvaten zichtbaar worden doorheen de dunne huid rond de ogen of door een hyperpigmentatie van de huid rond de ogen.

De zakjes onder de ogen kunnen ontstaan door verslapping van de huid rond de ogen, door vetophoping rond de ogen of door vochtophoping rond de ogen. Blootstelling aan zon en roken, kan de elasticiteit van de dunne huid rond de ogen sterk verminderen, waardoor de huid gaat rimpelen en hangen. Wallen kunnen ontstaan door vochtophoping bijvoorbeeld bij allergieën of doordat je lichaam moeite heeft om vocht efficiënt af te voeren bij ouder worden. Voornamelijk bij slapen in horizontale houding kan dit opvallen. Dit kan verholpen worden met instant redmiddeltjes als een koud washandje of een ijsblokje. De koude kan de bloedvaten laten samentrekken waardoor vocht langzaam afgevoerd zal worden. Andere effectieve oplossingen kunnen een tijdelijke filler of een chirurgische ingreep zoals een ooglidoperatie zijn. Maar wie graag van binnenuit de wallen wil tegengaan kan kiezen voor Phyto-Diur.

Phyto-Diur op basis van muizenoor

Phyto-Diur is een voedingssupplement dat bestaat uit geconcentreerde plantenextracten van muizenoor, aangevuld met vluchtige oliën van Bay, Bucco en Myrte, zwarte vlier. Myrte is mirre of hars en  wordt gebruikt voor haar pijnstillende, ontstekingswerende, antiseptische en antimicrobiële eigenschappen voor de huid en slijmvliezen.

Muizenoor is een kruid dat gebruikt wordt bij water en chloor retentie, bij oedeem van de onderste ledematen en bij een zoutloos dieet. In de fytotherapie wordt de plant gebruikt bij lichte mond- en keelontstekingen en soms ook bij lichte diarree. Muizenoor bevordert de functie van de nieren, zwarte vlier helpt bij gewichtsbehoud en als afslanking bij diëten. Haar naam heeft het kruid te danken aan haar bladeren die behaard zijn en doen denken aan een muizenoor. De plant wordt maximaal 30 cm hoog en bloeit van mei tot juni en heeft gele bloemetjes.

Van Phyto-Diur worden 30 tot 50 druppels ingenomen in wat water. Best wordt Phyto-Diur ingenomen ’s morgens voor het ontbijt. Voor kinderen wordt 1 druppel per 2 kilo lichaamsgewicht aangeraden. Phyto Diur is beschikbaar in een druppelflesje met 30 ml oplossing.

Haal Phyto Diur bij Apotheek Oostpark, je apotheek in Roeselare. Je kan er ook terecht voor sportvoeding zoals Etixx Recovery Shake. Naast uiteraard een groot aanbod aan geneesmiddelen, kan je bij Apotheek Oostpark ook terecht voor cosmetica producten zoals van Caudalie Belgique. Daarnaast vind je er ook andere cosmetische gamma’s zoals Vichy, Avène, La Rochy Posay, Lierac, Roc, Eucerin, Aderma.