FECOTEST (1 TEST)

Referentie:3451283

Beschikbaarheid:In voorraad

€ 19,95

Als u andere medische hulpmiddelen nodig hebt, kunt u deze telefonisch of per mail aanvragen

Beschrijving

Bloed in de ontlasting kan wijzen op verschillende gastro-intestinale aandoeningen. Deze aandoeningen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals zweren, poliepen, colitis, anale kloven en colorectale kanker. Via visueel onderzoek kunnen deze aandoeningen niet worden opgespoord en de symptomen zijn vaak niet merkbaar. Alleen de aanwezigheid van bloed in de ontlasting kan een maag-darmstoornis aan het licht brengen. Vanaf de leeftijd van 45 jaar moet de opsporing van bloed in de ontlasting minstens één keer per jaar worden uitgevoerd. 

      

FEC-O-TEST is een zeer specifieke, snelle, immunologische test. Met FEC-O-TEST is het niet nodig om een dieetperiode te volgen zoals voor de guaiactesten. 

    

Er zijn aanwijzingen dat poliepen, in de meeste gevallen van vroegtijdig gediagnosticeerde ziekten, slechts met tussenpozen bloeden. Daarom moeten gedurende 3 opeenvolgende dagen ontlastingmonsters worden verzameld om de kans op de detectie van bloedingen te verhogen, zodat een nauwkeurigere diagnose voor de patiënt kan worden gesteld.

Gebruik

Inhoud van de doos: (De doos bevat het materiaal dat nodig is voor de uitvoering van een test):
 • 1 aluminium zakje (hermetisch gesloten) met 1 testcassette en 1 zakje droogmiddel. Open de folieverpakking en gebruik de test pas nadat u gedurende 3 opeenvolgende dagen ontlastingmonsters hebt verzameld. Het zakje droogmiddel in de aluminium verpakking mag niet worden gebruikt. 
 • 3 speciale papiertjes om de ontlasting te verzamelen.
 • 1 spuit met 2 ml extractievloeistof in een beschermende doorzichtige plastic zak.
 • 1 gebruiksaanwijzing.
     

Procedure:

Alvorens de test uit te voeren, moeten ontlastingmonsters worden verzameld volgens de hieronder vermelde procedure van monstername:

    

A. Verzamelen van monsters:

Eerste stoelgang:

 1. Was uw handen met zeep en spoel ze af met schoon water.
 2. Het ontlastingmonster wordt verzameld op het bijgeleverde speciale papier. Gebruik elke dag een nieuw papier.
 3. Schroef het dopje van de spuit en dompel de steel (ongeveer 2 cm) op 3 verschillende plaatsen in de ontlasting.
 4. Breng de met ontlasting bedekte steel in de buis met de oplossing, schroef de dop er stevig op en schud. Doe de spuit in zijn plastic zak en bewaar in de koelkast na elke monstername.
 5. Gooi het papier waarop de ontlasting werd verzameld in de closetpot.  

Tweede stoelgang:

 • Herhaal de stappen 1 tot 5.
Derde stoelgang:
 • Herhaal de stappen 1 tot 5.

     

B. De test uitvoeren op het einde van 3 stoelgangen monstername:

 1. Scheur de aluminium zak open (vanaf de inkeping) en neem alleen de cassette eruit. Gooi het zakje met droogmiddel weg.
 2. Wacht tot de spuit op kamertemperatuur is voordat u de test uitvoert. Breek het topje van de spuit af.
 3. Plaats de testcassette op een vlakke ondergrond (bv. een tafel) en knijp op het lichaam van de spuit om 6 druppels toe te voegen in het monsterputje. 
 4. Lees het testresultaat af na 10 minuten. Niet interpreteren na meer dan 15 minuten.

  

    

Interpretatie van de resultaten:

De kleurintensiteit van de lijnen is niet belangrijk voor de interpretatie van het testresultaat.

   

 • Positief resultaat: er verschijnen twee gekleurde lijnen in het leesvenster onder de tekens T (test) en C (controle). De kleurintensiteit van lijn T kan zwakker zijn dan die van lijn C, maar dat wijzigt het resultaat niet. Dit resultaat geeft aan dat er bloed in de ontlasting aanwezig is en dat u uw arts moet raadplegen.
    
 • Negatief resultaat: er verschijnt één gekleurde strook onder het C-teken (controle). Dit resultaat betekent dat er zich geen detecteerbaar bloed in de ontlasting bevindt.
    
 • Ongeldig resultaat: er verschijnt geen lijn of er vormt zich een gekleurde strook onder het T-teken (test) zonder dat er een lijn verschijnt onder het C-teken. In dit geval is het niet mogelijk om de test te interpreteren en moet deze als ongeldig worden beschouwd. Het wordt aanbevolen om de test dan te herhalen met een nieuwe FEC-O-TEST en met nieuwe ontlastingmonsters.

Waarschuwing

 • Deze test is uitsluitend bestemd voor in-vitrodiagnostiek. 
 • Alleen voor uitwendig gebruik. 
 • Niet inslikken
 • Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing voordat u de test uitvoert. De test is alleen interpreteerbaar als de instructies strikt worden gevolgd. Let op de hoeveelheden en de aangegeven tijden.
 • Bewaren tussen +4 °C en +30 °C. 
 • Niet invriezen.
 • Niet gebruiken na de vervaldatum vermeld op het etiket en op de beschermende zak of als deze zak beschadigd is.
 • FEC-O-TEST niet opnieuw gebruiken.
 • Buiten het bereik van kinderen houden.
 • Belangrijk: gebruiksters dienen de test buiten de menstruatieperiode uit te voeren om besmetting met het bloed van de menstruatie te voorkomen.
 • Gooi alle onderdelen na gebruik in de vuilnisbak.

Andere