Oostpark, apotheek Roeselare


Apotheek Oostpark

Apotheek Oostpark in de Brugsesteenweg te Roeselare is open sinds april 2013. Ondanks deze jonge leeftijd is Apotheek Oostpark geen onbekende in Roeselare. Apotheek Oosterlynck, op het Stationsplein te Roeselare, werd aanvankelijk opgestart in 1985 door apotheker R. Oosterlynck. De nadruk lag vooral op klantvriendelijkheid en een goede patiëntenbegeleiding. Na 28 jaar was de tijd gekomen om een nieuwe locatie te zoeken.

Zoon en apotheker J. Oosterlynck werkt momenteel samen met zijn vrouw en met vader apotheker R. Oosterlynck. In de nieuwbouw is er veel aandacht geschonken om de klanten optimaal te kunnen ontvangen. Zowel de locatie, de privé parking en de apotheek zelf zorgen voor een gemakkelijke toegankelijkheid naar de klant toe. De apotheek wordt mooi opgeplitst in een cosmeticahoek, een kinderhoek, een homeopathie en fytotherapie-hoek, een sport en vitaliteit-hoek en een OTC-hoek. Elke klant kan zelf zijn producten uitkiezen en meenemen naar de kassa.


Geneesmiddelen

Apotheek Oostpark beschikt over een ruim aanbod aan geneesmiddelen en OTC-producten, zoals pijnstillers, hoestdranken, neusdruppels, anti-diarreemiddelen, medicatie tegen wagenziekte, ...

Dankzij onze robotisering staan wij garant voor een snelle en klantvriendelijke service. Via uw klantenhistoriek kunnen wij ook gemakkelijk uw medicatieschema per week opmaken. Door de combinatie van onze jarenlange ervaring met nieuwe inzichten en methodes, vinden wij voor elke klacht of elk probleem de juiste oplossing. Wij geven ook graag een extra woordje uitleg bij het gebruik van nieuwe medicatie. Vertrekt u op reis, dan stellen wij naargelang uw bestemming uw persoonlijke reisapotheek samen


Cosmetica

Apotheek Oostpark beschikt over een ruime cosmeticahoek met algemene dermocosmetica (Vichy, Louis Widmer, Eucerin, Lierac), dermocosmetica voor de zéér gevoelige huid (La Roche-Posay, Avene, Bioderma), dermocosmetica op basis van druiven (Caudalie) en dermocosmetica op basis van planten (Nuxe).

Naast speciefieke gezichtsverzorging hebben wij ook een afdeling maquillage (Les Couleurs de Noir, T. LeClerc, La Roche-Posay), lichaamsverzorging (Bodysol, Eucerin, Galenco, Roger & Gallet), haarverzorging (René Furterer, Dercos Vichy, Ducray, Klorane, Eucerin) en zonneproducten (Lierac, Bodysol, Mustela, Vichy, La Roche-Posay, Bioderma, Eucerin, Nuxe, Dermalex, Louis Widmer). Ook mensen die houden van een lekker geurtje, parfum of eau de cologne (Nuxe, Caudalie, Roger & Gallet) of mensen met allerhande huidproblemen (pigmentvlekken, foto allergie, acné, couperose, ...) kunnen bij ons terecht.

In onze cosmetische ruimte nodigen we de klanten graag uit op onze verzorgingsdagen. Deze verzorgingsdagen worden tijdig aangekondigd in de apotheek en op de website. Wees er vlug bij.


Baby & mama

Apotheek Oostpark beschikt over een ruim aanbod aan kindervoedingen en kant-en-klare maaltijden voor uw baby (Nutrilon, Nan Pro, Olvarit, ...). Daarnaast bieden wij allerhande producten aan voor de lichaamsverzorging van uw baby vanaf de eerste dag (Mustela, Galenco, ...). Ook bij problemen met de huid van uw baby (droge huid, atopische huid, eczeem) of andere typische baby- en moederproblemen (luiereczeem, eerste tandjes, krampjes, moeilijke stoelgang, vitmainen, luizen, zonnebescherming, ...) helpen wij u graag verder. Tenslotte beschikken wij ook over een ruim gamma fopspenen, papflessen en zuigspenen (Bibi, Avent, Difrax, Mam).

Tijdens onze professionele uitleg aan de moeders, kunnen de kinderen genieten van onze speeltjes in de kinderhoek. Voor geboortes of andere speciale gelegenheden bieden ook setjes en koffertjes aan (worden naar wens ingepakt) of kan u een kadobon schenken.


Sport

Zoals onze voeding een basis vormt voor onze gezondheid, is af en toe aan sport doen ook een absolute must in ons dagelijkse leven. Daarom bieden wij ook graag tips en uitleg aan over gezond sporten. Met ons speciaal gamma Etixx proberen wij voor elke sporter (wielrenner, loper, voetballer, fietser) een geschikt voedingsadvies te geven. Zowel mondeling als door het meegeven van sportschema’s. De basis vormt altijd een goeie voorbereiding, een goede vloeibare en vaste voedselinname tijdens de inspanning en een goeie recuperatie. Last van krampen, overbelasting, mentale of fysieke vermoeidheid, ... voor alles is er op korte of lange termijn een oplossing. Bij de aankoop van Etixx krijgt u een directe korting van 15%.

Er is ook altijd nog een aanbod aan supplementen voor directe energie: Fostprint, Davitamon, Pharmaton, Supradyn. Wees er snel bij.


Vitaliteit

Op elke leeftijd komen er kwaaltjes naar boven die om een ondersteuning vragen of zijn er van die speciale momenten waarbij u een extra boost kan gebruiken. Of hebt u last van stress, vermoeidheid, typische vrouwelijke hormonale klachten, algemene of speciefieke pijnen, haaruitval, slechte vertering, osteoporose, ... Geen nood, wij helpen u graag verder om de gepaste producten of assortimenten aan te bieden, zodat u terug kan genieten zoals voordien.

Alle producten staan mooi gesorteerd volgens uw probleem, zodat u gemakkelijk uw weg kan vinden.


Homeopathie & fytotherapie

De basis van de apotheek draait nog altijd rond planten en de natuur. Met planten kun je elk probleem oplossen, zonder afhankelijk te worden van medicatie. Daarenboven is homeopathie en fytotherapie ideaal voor baby's en zwangere vrouwen, omdat deze nooit te sterk of te gevaarlijk zijn.

Bij Apotheek Oostpark kan u terecht voor een ruim aanbod en ruime kennis aan planten en homeopathie. Onze jarenlange ervaring zorgt voor een snelle en doelgerichte behandeling van uw problemen. Granules en globules kan u verkrijgen in allerlei verdunningen en ook voor uw reisapotheek kunt u een beroep doen op een veelheid aan oplossingen en adviezen.

Homeopatische geneesmiddelen worden door alle ziekenfondsen terugbetaald (maximum 30%). Indien ze niet voorradig zijn, hebben wij dagelijks een toelevering.


Bestellen

Bij Apotheek Oostpark kan u uw producten op voorhand bestellen, zodat we deze zeker in huis hebben wanneer u langskomt. Dit kan zowel telefonisch of via de webshop.

 

U kan uw producten telefonisch bestellen op tel. 051 20 02 76. Hiervoor gelden onderstaande leveringstijden:

- Bestellingen vóór 9u00 kunnen afgehaald worden vanaf 10u30 *
- Bestellingen vóór 14u00 kunnen afgehaald worden vanaf 15u30 *
- Bestellingen vóór 16u30 kunnen afgehaald worden vanaf 18u00 *

(*) Let op, op woensdagnamiddag is onze apotheek gesloten. Dan kunnen enkel bestellingen vóór 9u00 worden afgehaald tussen 10u30 en 12u30. Op zaterdag is er enkel een levering om 10u30 (bestelling vóór 9u00) en om 16u00 (bestelling vóór 14u30).

 

 


Thuis bezorgen

Vanuit onze apotheek wordt als bijkomende service de persoonlijke levering aan huis voorzien.

In bepaalde omstandigheden is het niet haalbaar om zelf de producten mee te nemen naar huis. In die gevallen wordt een levering aan huis voorzien, hetzij door de apotheker zelf, hetzij door de firma waar de apparaten zijn aangeschaft. Dit is het geval voor bvb. hometrainers, rolstoelen, ziekenhuisbedden, zuurstofflessen, ...

Soms is men door bepaalde ziektes, door gevorderde ouderdom en/of door bepaalde aandoeningen in de onmogelijkheid om geneesmiddelen zelf af te halen. In zulke omstandigheden kan de apotheker medicatie aan huis bezorgen indien aan volgende voorwaarden is voldaan:

- je woont in de stad/gemeente waar onze apotheek gevestigd is.
- je bent klant in onze apotheek.
- je verkeert in de onmogelijkheid om de medicatie zelf af te halen.
- je hebt niemand die de medicatie voor je kan afhalen.

Het is ook mogelijk om medicatie en/of producten die niet op voorschrift zijn via Taxipost te laten bezorgen op uw thuisadres. De verzendingskosten en/of transportkosten worden in dit geval supplementair aangerekend.


Huren

Soms is men door omstandigheden genoodzaakt gedurende een bepaalde periode hulpmiddelen te gebruiken. Het is niet altijd haalbaar en nodig om deze hulpmiddelen persoonlijk aan te schaffen. Maar bepaalde medische apparaten kan u ook huren in de apotheek. U kan bij ons terecht voor de huur van onder andere:

- krukken, looprekjes, rolstoelen, ...
- ziekenhuisbedden en toebehoren zoals hefsystemen, bedtafeltjes, ...
- aërosolapparaten
- luchtbevochtigers
- zuurstofbom en manometers
- kinderweegschaal, elektrische melkafkolvers
- hometrainers
- apparaten tegen bedwateren
- ...

Voor het huren van deze hulpmiddelen wordt er een waarborg en een beperkte huurprijs aangerekend. Indien de hulpmiddelen in goede staat teruggebracht worden, krijg je de waarborg vanzelfsprekend terug.